Despre noi

Societatea Studenților Voluntari este parte a Centrului pentru Dezvoltare București și reprezintă o organizație non-profit, alcătuită din studenți de la universitățile din București.

Susținem egalitatea între voluntari și buna coordonare și colaborare între voluntari, având structura noastră organizatorică reprezentată pe orizontală.

SSV are la bază dezvoltarea și educarea tinerilor prin metode non-formale. Încurajăm stilul de viață activ, astfel punem accentul pe SPORT, SOCIALIZARE și NUTRIȚIE.

Ce ne face diferiți?

Poate sună puțin clișeic, dar noi chiar îmbinăm utilul cu plăcutul. Promovăm stilul de viață sănătos, avem proiecte dedicate nutriției, axate pe programe alimentare pe bugetul studentului. Drumețiile au devenit un obicei pentru noi, adaptându-ne pandemiei și weekend de weekend ne refugiem la munte. Yoga, fitness și zumba le-am adaptat pentru mediul online.


Ne dorim o socializare eficientă și de impact pentru studenți. Schimburile de bune practici între voluntarii diverselor asociații reprezintă o metodă creativă și prietenoasă pentru dezvoltarea organizațiilor, prin diverse workshopuri și activități de cunoaștere.

Proiectele noastre

Munțomanii

Proiectul „Munțomanii” a luat naștere în timpul pandemiei din pasiunea pentru munte, dorința de a cunoaște meleagurile țării și de a face mișcare, trăind un stil de viață sănătos. Am început cu ceva ușor și apoi am ales trasee medii și din ce în ce mai grele. De la 5 persoane în prima drumeție montană, am ajuns la un număr de 20 de participanți într-un timp foarte scurt. Și sperăm să ajungem la un număr cât mai mare.

Nopțile Flaviei

„Nopțile Flaviei” reprezintă un proiect bazat pe interacțiunea dintre voluntari, schimb de idei și bune practici între asociații. În cadrul acestuia organizăm seri de socializare, în care invităm asociații pentru a ne cunoaște între noi, pentru a ne prezenta proiectele și a ne împărtăși experiențele din cadrul acestora, în vederea încheierii unor parteneriate privind viitoarele colaborări.

Traininguri de nutriție

„Voluntari în nutriție” este un proiect prin care ne adresăm studenților ce doresc să-și îmbunătățească stilul de viață.

Acesta este alcătuit din 3 părți:

1. Formarea trainerilor în domeniul nutriției,

2. Susținerea trainingurilor către studenții interesați,

3. Programul de reeducare alimentară.

Proiectul este unul dintre puținele din acest domeniu, întrucât le permite trainerilor să distribuie informația către studenți pe termen lung, oferind totodată posibilitatea de a pune în practică cele învățate.

Sport împreună în pandemie

Se spune că sunt necesare 21 de zile pentru a forma un obicei. Pentru voluntarii SSV, yoga, fitness-ul și zumba au devenit o rutină. Proiectul „Sport împreună și în pandemie" presupune întâlniri virtuale în care voluntarii se mențin în formă, practicând exerciții fizice. Nu ne limităm numai la a face sport ci ne bucurăm de timpul de calitate petrecut împreună povestind și împărtășind idei.